HTML

Száz Csoda

Szeretem a magyar kultúrát, történelmet, és imádok utazni. És szeretem a Kárpát-medencét. Ebben a "sarokban" úti élményeimet és korábbi emlékeimet osztom meg jó helyekről, nagyszerű emberekről.

Friss topikok

Linkblog

Női fenék a pákozdi emlékművön

2009.07.06. 10:09 Mediacapa

A hétvégén egy baráti társasággal a Velencei-tónál jártunk és ellátogattunk a pákozdi csata emlékművéhez. Nem nagy, de egy nagyon korrekt múzeumot építettek arra a dombtetőre, ahol a magyar csapatok megverték Jellasich seregét. (annyit azért megjegyeznék, kicsit túlértékeltnek érzem ezt a csatát, ahol összesen 150-en haltak meg, bár bizonyára szimbolikus a jelentősége...)

Az igazi meglepetés nem a múzeumban ért, ahol Keleti György volt honvédelmi miniszter hangjához roppantul hasonló hangszínben és stílusban hallhattuk a csata szimulációját: egy terepasztalon pirossal a magyar, zölddel a horvát bán csapatainak részvételével.

Megkapóbb volt a múzeum előtti -korábban az összedőléssel fenyegető - emlékmű, amely hála az Új Magyarország Fejlesztési tervnek éppen felújítás alatt áll, a felállványozott részen pedig egy óriásplakát villant fel. A Magyar Honvéd nevű, számomra eddig ismeretlen újságot reklámozta egy "farmeres" női fenék. Úgy tűnik, Szekeres miniszter tudja, hogy mi kell a magyarnak még egy nemzeti emlékhelyen is. Nem tudom, hogy ezzel az újság példányszáma meredeken emelkedett volna, - ott jártunkkor rajtunk kívül hárman ténferegtek. Mindenesetre eléggé bizarr látványt nyújtott az óriásreklám…

1 komment

Címkék: turizmus történelem nyaralás emlékhely

A bejegyzés trackback címe:

https://szazcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr451229251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mediacapa 2009.07.06. 21:06:53

Na végre sikerült feltöltenem a pákozdi női feneket...
süti beállítások módosítása